A márkák soha nem adják fel a provokációkat és a botrányokat

Ezek az eszközök akár stratégiai, akár helyzeti jellegűek, nagy visszhangot keltenek a társadalomban, és felkeltik az emberek figyelmét. Egy márka reklámozásban a hype marketing nem a legrosszabb módszer, mert segít növelni a lefedettséget és emlékeztetni magára a fogyasztókat.

 

De nem mindenkinek való, még egy tökéletesen felépített marketingstratégia mellett sem.

Hosszú azoknak a taktikáknak a listája, amelyek a mai hozzáértő fogyasztókon már nem működnek, és hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amelyekből okulhatunk a hype marketing taktikák kudarcaiból.

 

Power out? No problem.

Még egy futballbajnokság áramkimaradása is remek ok lehet egy hype kampányra. Emlékezetes az Oreo márka esete. A National League amerikai futball rájátszásának meccsén a stadion fényei kialudtak, és 34 percre áramszünet lett. Az Oreo kreatívjai azonnal tweeteltek: „Kikapcsoltad az áramot? A sütiket sötétben is lehet enni.

 

Ez a hirdetés hype lett és csupán fillérekbe került a márkának

Ez egy tankönyvi példa a hype szituációs marketingeszközként való használatára. Jól látható, hogy az ilyen fogásra a legalkalmasabb kommunikációs csatornák a közösségi hálózatok, ahol a millenniumiak, a Z és az Alpha generáció idejük nagy részét töltik.

 

Hype marketing bevetése

A marketing szakembereknek minden elképzelhető kockázatot előre mérlegelni kell, és minden lehetséges módon meg kell próbálni elkerülni azokat. A márkastratégián lehet változtatni, de ezt lassan és nagyon óvatosan kell megtenni. A kétértelmű reklámokat elindítás előtt össze kell hasonlítani a valósággal. Kutatásokat végezni, tanulmányozni a fogyasztók hangulatát, átgondolni az érzéseiket, és tisztában lenni a lehetséges következményekkel.

Hogy a marketingesek képesek-e sikeresen megbirkózni egy hype reklámkampány feladataival és nehézségeivel, azt az idő dönti el.

Ha egy márka többet gondol a kreativitásra és a profitra, mint a fogyasztóira, az egy napon nem kiszámítható következményekkel járhat.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink