A jól megtervezett reklámkampányok és a reklámok igen hatékonyan működnek

A történelem számos olyan jól megtervezett reklámkampányt ismer, amelyek minden várakozást felülmúltak, és gyökeresen megváltoztatták az emberek életét egyes országokban, vagy az egész világon.

A reklámok hatékonyan és mégis észrevétlenül, de elkerülhetetlenül megváltoztatják tudatunkat, mivel folyamatosan körülvesz bennünket. Szép és okos emberek a tévéképernyőkről, óriásplakátokról, újsághirdetésekből és az interneten bemutatják és megmagyarázzák nekünk, hogy mi a helyes és mi nem az.

Bármilyen erős is az ember akarata, és bármennyire mentesnek tartjuk magunkat mások befolyásától, sajnos ez nem igaz.

 

Használjunk többet a kelleténél

Két rágógumi egy helyett!

Aha, szóval egy nem elég egy rágógumit bekapni, kettőt kell! – gyúl fény az agyunkban és úgy gondoljuk, hogy használati utasítást kaptunk. Ugyanez vonatkozik a samponokra és tusfürdőkre, mert látjuk a reklámban, hogy ezeket bőségesen kell a tenyerünkbe önteni.

 

Nézzük a fogkrém reklámokat!

A fogkefe teljes felületére kell fogkrémet nyomni? Idáig meg voltunk győződve arról, hogy egy „borsónyi” is elegendő a fogmosáshoz.

 

Páni félelem az izzadságtól

Az emberi test olyan teljesen természetes reakciója, mint az izzadás a reklámok hatására, akik nedves hónaljfoltokkal jelennek meg a nyilvánosság előtt, bizony nagyon kellemetlenül érzik magukat. 

 

És mindezt kinek köszönhetjük?

Dr. Abraham D. Murphey, egy cincinnati orvos 1909-ben fejlesztette ki egy folyékony izzadásgátlót, hogy segítsen egy sebésznek, akinek izzadt kezei veszélyt jelentettek a műtőasztalon. Lánya, Edna Murphey úgy találta, hogy a szer a hónaljon is hatásos az izzadás ellen. Kölcsönkért 150 dollárt a nagyapjától, és elindította az Odorono Co.-t. Okos vállalkozó volt, mert tudta, hogy reklám nélkül nem tudja termékét sikeressé tenni. Ezért megbízta James Webb Young szövegírót, aki a J. Walter Thompson reklámügynökség cincinnati irodájának munkatársa volt, az Odorono dezodor reklámozására.

 

James Webb Young jól megtervezett reklámkampánnyal és igen hatékony reklámokkal rukkolt elő

Mivel a korai hirdetések a „túlzott izzadást” kínos orvosi betegségként mutatták be, valahogy rögzült a tudatunkban, ezért manapság a férfiak és nők számára egyaránt az izzadság gátló dezodorok használata napi ápolási rutinunk részévé vált.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink