A Google új székháza – A sztori lezárul

Az új Googleplex helyszínéről, hogy egy kicsit többet tudjunk, egy amerikai portál kíváncsiságát kielégítve nyomozást folytatott. Információik szerint egy úgy nevezett Bay View zónában fog megépülni az irodabázis, mely földterület a Moffett Szövetségi Repülőtér tulajdonában van.

A 17 hektáros terület beépítésére még anno, 2002-ben készített egy tervet a NASA egyik legfontosabb kutatóközpontja, a NASA ARC. Elképzelések szerint egy világszínvonalú kutató és fejlesztő központ megvalósítását tűzték ki célul, ahol a kormány, az ipar, illetve a felsőoktatás jelentős képviselőinek együtt működését tervezték. A 17 hektárnyi földterületet négy zónára osztották fel, melyek egyike a Bay View.

Az új Google irodabázis megtervezésekor és kivitelezésekor fontos szempontok egyike, hogy hatékony munkavégzésre ösztönözzék a munkatársakat, ehhez pedig minden eszközt igyekeznek is biztosítani. Álomszerű munkahellyé igyekszik tenni a komplexumot, ahol a sportolás és az egészséges életmód hívei kiélhetik magukat. Az ép testben ép lélek filozófiáját követve, a Googleplex területén több edzőterem, uszoda és sportpálya kap helyet. Valamint egészséges táplálkozást biztosító étkezdékben, éttermekben és büfékben szolgálják fel a fittséghez szükséges ételeket és italokat.

Ha valaki elálmosodna, több kávézó kínálatából is válogathat és természetesen az édesszájúak kívánságait is igyekeznek kielégíteni. A közösségi élet felpezsdítésére például videó játékok használata szolgál, és ha nagyon elhúzódna a munka, alvásra is van lehetőség. És persze a Google-nél még a koszos ingek miatt sem kell aggódni, mivel kóddal ellátva leadhatóak és másnap kimosva, kivasalva várják tulajdonosukat az asztaluknál.

Vissza a cikk listához