A Google új székháza

Miután 2004-ben a Google beköltözött a Googleplex néven is ismert kaliforniai székházába, a vezetőség tapasztalatok szerzése révén ráeszmélt arra, hogy az épületegyüttes átépítésekor a szakemberek sok mindent másként is csinálhattak volna. Mindemellett a Google-ről, mint cégről köztudott, hogy környezetbarát nézeteket vall, illetve állandó jelleggel érdeklődik az újítások iránt. Ennek következtében megszületett egy új székház megépítésének ötlete.

Ennyi év tapasztalatának hála a cégvezetés már azt is tudta, hogy miképpen kellene az alapoktól kezdve megépíteni a számukra tökéletes székhely épületeit.

Kezdeti terveik szerint a német származású építészt, Christophe Ingenhoven-t bízták volna meg azzal, hogy a Mountain View területén fekvő székház 65 épülete mellé tervezze meg az új ingatlanok alaprajzait. Idővel a terveken módosításokat hajtottak végre és új helyszínt találtak az álom székház megépítésére. Az új Googleplex helyszíne ugyancsak Mountain View területén található, de valamivel közelebb a San Francisco- öbölhöz. Az új terveket aztán a világszerte 11 irodával rendelkező, Seattle-i székhelyű NBBJ építésziroda egyik csapata készítette el, melyek alapján aztán elkezdték az építkezést. A tervek szerint inkább praktikus, mint futurisztikus épületegyüttes megépítésére készültek, de jellemző az új épületekre a már rég megszokott Google koncepció megjelenése is. Az érdeklődők teljes mértékben egyedi, „Google stílusú” és persze „szuper zöld” ingatlan komplexumra számíthattak.

Vissza a cikk listához