A Google MI egyéb funkciói (2.rész)

Előző blogunkban elkezdtük foglalkozni a Google Asszisztens egyéb, speciális funkcióival, mely listán a Gmail továbbfejlesztése is szerepel. Tervek szerint a Gmail okostelefonokon használható verziója már saját mondataink befejezésével is megpróbálkozik. Persze először csak angolul, de talán van esélyünk arra, hogy egy-két éven belül már magyarul is képes lesz rá a program.
No, és ki hallott már a Google önvezető autós tesztcégéről? A Waymo nevet kapó tesztvállalat önvezetős fuvarmegosztó funkcióval is rendelkezni fog, melyet elsőként Arizónában, Phoenix városában fognak kipróbálni. Az ötlet csavarját az adja, hogy az Uber már megpróbált egy ehhez hasonló szolgáltatást nyújtani, de sajnálatos módon, szoftverhiba által emberi életet is követelt a szolgáltatás. A Google fejlesztői bíznak abban, hogy tanulva az esetből, ők kiküszöbölve a hibát, tökéletesen működő szolgáltatást tudnak majd nyújtani a felhasználók számára.
Sőt, mindezek mellett a Google MI harmadik generációs chipje is napvilágot lát, mely az elmondások szerint nem csak egyszerűen felülmúlja a tavalyi, második generációs chipet, de nyolcszor erősebb lesz, mint elődje. Tehát elmondhatjuk, hogy a Google a chip gyártás pozitív kimenetelű jövőjéért is sokat tesz.


 

Vissza a cikk listához