A Google MI egyéb funkciói

A Google mesterséges intelligenciája, vagyis a Google MI, egyre több funkcióval lesz ellátva, ezáltal életünk még több életterületén találkozhatunk vele és hasznosíthatjuk tudását. 
Erre az egyik példa a Google, illetve a Starbuck közös együttműködése, mely projekt ötletadója az volt, hogy különféle üzletekben a Google Asszisztens segítségével hangalapú rendeléseket lehessen leadni.
Másik Google MI fejlesztés, ami által a gyerekek tiszteletteljes kommunikációját szeretnék motiválni, illetve elősegíteni, hogy ha szépen kérdeznek tőle valamit, ő megköszöni az udvariasságukat. Erre egyébként jó elöljáró példával szolgál az Amazon asszisztensének hasonló elveken működő kommunikációja.
Tervek szerint ötvözik a Google két csúcsfejlesztését, melyek az Google MI és a Lens. Idén tavasztól egyébként már minden Adroidot, illetve Google Fotók applikációt alkalmazó felhasználó számára elérhetővé vált a Google Lens funkció, mely többek között feliratokat fordít le, névjegykártyát scannel be és felismeri egy kép tartalmát. Sőt, információkat is gyűjt a képen látottakról, amihez persze időre volt szükség. A Google Asszisztens segítségével viszont mindezt már hihetetlen gyorsasággal, jelen időben fogja végrehajtani. Arról nem is beszélve, hogy amit eddig csak a Google saját prémium minőségű telefonjain volt elérhető, mostantól sokkal szélesebb körben lesz alkalmazható.

Vissza a cikk listához