A Google megalkotása és története (5.rész)

2007-ben került sor a Google Universal Search fokozatos bevezetésére, mely számos horizontális keresőmotort egyesített és a számos találati listát fogott át. Ezzel még komplexebbé tette a keresést, még felhasználó-barátabbá vált az információgyűjtés.

Emellett, az internetes szolgáltatások témaköréből kilépve, a Google ráébredt a környezetvédelem fontosságára is. Felismerte továbbá az erre való figyelemfelkeltésben való részvételének jelentőségét, hiszen információ közvetítésben ő volt a világelső. Ennek hatására, a Climate Savers Computing Initiative, magyarul az Informatikai Összefogás a Klímaváltozásért szövetség által elkezdte az emberek figyelmét felhívni környezetünk és bolygónk védelemének jelentőségére. Azóta is élenjáró ebben a tevékenységében, illetve az internetezéssel és reklámozással kapcsolatos szolgáltatások palettája is egyre csak bővül.

Minden újítást megtalálhatunk a Google Lamb témái között, ahol az összes béta-tesztelés alatt álló szolgáltatásról olvashatunk. De persze a legapróbb részletekbe nem nyerhetünk betekintést. A Google vezetői szerint versenyelőnyüket annak is köszönhetik, hogy mindig képesek a meglepetésszerzésre, amiről a legnagyobb várakozások esetén sem szeretnének lemondani. Ami biztos, hogy a Google sose okoz csalódást, mindig a felhasználók elégedettsége az elsődleges számára, ami egyfajta biztosítékot jelent.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink