A Google logójának változatai

A legelső Google logó 1998-ban készült el, mely Sergey Brin, az egyik alapító tag nevéhez köthető. Bár ő és társa nagyszerű programozók voltak, a grafikához viszont nem értettek. Sergey egy ingyenes GIMP nevezetű program segítségével készítette el a logó számítógépesített változatát és a Google felirat után egy felkiáltójel is került. Mindehhez persze a Yahoo! adta az ötletet, később viszont a felkiáltójel használatát elhagyták.

A logó későbbi készítője, Ruth Kedar elmondása szerint sokat segített a legelső logóváltozat kinézetének véglegesítésében is. Rengeteg színhasználati interációt próbáltak ki, végül az alapszíneknél maradtak. Egyetlen betű, az „l” kapott másodlagos színt, ezzel is utalva arra az elvre, ami a Google pályafutását végig kíséri, miszerint a vállalat nem szabálykövető.

Ruth Kedar egyébként a Stanford egyetemen ismerte meg a két alapítót, miközben ő professzor asszisztensként dolgozott. A hölgy grafikusi végzettségének hála sokat tudott segíteni a Google logó megalkotásában. Így történt a Google logó második verziójának megálmodásakor is. A cél az volt, hogy a Google feliratra építsék a logót is.

Ruth első verziója a már jól ismert, már-már unalmas Abode Garamond betűtípussal készült, ami bár elnyerte az alapítók tetszését, Ruth inkább mégis új tervet készített.

Az újabb verzióban a grafikus hölgy a Catull betűtípust próbálta ki és az egyik „o” betűt variálta, ami egy célkereszt közepébe került. Ez szimbolizálta a Google precizitását, illetve pontosságát.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink