A Google külföldi irodái – Dublin, Írország

 Google-t hosszú évek csak úgy emlegetik, hogy a világ legjobb munkahelye. Vajon mire alapozzák ezt a kijelentést?

A Google köztudottan sok energiát fordít arra, hogy irodái ne csak kényelmesek és szükség esetén pihentetőek legyenek, hanem bohókásak, vidámak és extravagánsak is. Mindez azért van így, mert a vállalat vezetői abban hisznek, hogy az emberek számára nem csak a fizetés mértéke számít ahhoz, hogy elégedettek és hű alkalmazottak legyenek. Mindenki szereti magát megbecsülve érezni, és ha ez megtörténik, akkor igazán hatékony munkavégzésre lesznek képes. Egy vállalat megbecsülését úgy is kifejezheti, hogy olyan környezetet biztosít az alkalmazottak számára, ahová mindenki nap, mint nap szívesen megy dolgozni. A Google erre törekszik minden iroda kialakításánál, éppen ezért is választották meg a Fortune 100-as listájának élére, immáron negyedszer.

A Google dublini irodája a régi kikötőnegyedben található, mely 4 épületet és összesen 47 ezer négyzetmétert ural. Az iroda terveit a Svájcban működő Camenzind Evolution vállalat készítette és a koncepciójuk az volt, hogy a hatalmas iroda és a benne végzett munka a város nyüzsgő életét szimbolizálja. Mit is mondhatnánk, sikerült mindezt megvalósítani…

A dublini iroda dolgozói 65 nemzet szülöttei, akik összesen 45 nyelven végzik a munkájukat. De lássuk be, ekkora irodakomplexumba a mostani több száz fő mellé még többen is beférnének, ezért nem jelent problémát, ha az iroda alkalmazottainak listája bővül az elkövetkezendő években. Az itteni munkatársak nagyrészt értékesítési és pénzügyi feladatokat látnak el, melyek az Európai Unióra, Afrikára, a Közel-Keletre és az EMEA zónára terjednek ki.

Itt minden terem tágas, világos, színes és luxushatást kelt. Nincs két egyforma dekorációval ellátott iroda, ami a lakberendezők és dekoratőrök elismerésre méltó képzelőerejéről árulkodik. Festmények, képek, fotók, szobrok, kelmék, stílusos térelválasztók és extravagáns csillárok tömkelege teszi otthonosabbá és szemet gyönyörködtetőbbé a tereket, a minőségi bútorokról és kiegészítőkről nem is beszélve. A vállalat szereti a pihenésre szánt időt is kellemesebbé tenni, ezért nem csak éttermek és kávézók, hanem többek között zeneszobák és olvasótermek egész sora várja a relaxálni vágyókat. Biztos, ami biztos, a Google vezetősége kitett magáért!

Vissza a cikk listához