A Google érdekességei (4.rész)

Azt tudták, hogy a Google egy-egy keresőszó, illetve keresőszó-kombináció lefuttatásakor több mint 200 tényezőt vesz figyelembe, mielőtt kilistázza az eredményeket? Hihetetlen, főképp úgy, hogy mindez egy másodperc alatt valósul meg.

Önök szerint, napi szinten hány keresést indítanak el az emberek, miközben a Google–t használják? 1998-ban ez a szám az 500.000 volt. Ma másodpercenként 2.000.000 kulcsszóra keresnek rá a felhasználók, ami persze az emberek tudásszomjának növekedéséről, illetve a Google megbízhatóságáról is árulkodik. Ettől függetlenül ez hatalmas információáradatot jelent, aminek a lefutási sebességét el sem tudjuk képzelni.

A Youtube felhasználói pedig percenként 300 órányi videóanyagot töltenek fel az oldalra.

Ha pedig az androidos műszaki eszközök értékesítéséről van szó, jó ha tudjuk, hogy 2016-ban közel 1.000.000.000 darab talált gazdára. Többek között ez azt is jelenti, hogy az operációs rendszerek piacán a Google 80%-os részesedéssel rendelkezik.

A következő érdekesség, hogy a Google világszerte 40 országban nyitott irodát, összesen 70-et, melyekben napi szinten 53.600 alkalmazott dolgozik.

A Google Street View nevezetű alkalmazás magas minőségű szolgáltatásnyújtásához a mai napig 7.200.000 mérföldet tettek meg a járművek. 2007-ben, mikor elindultak a Google autók, Amerikában 5 megapixeles kamerákat használtak. Ma már 75 megapixeles kamerák segítségével rögzítik a felvételeket.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink