A Google érdekességei (3.rész)

Ki gondolkodott már el azon, hogy milyen lehet a Googel-nél dolgozni?

Aki a vállalat alkalmazásában áll, a „Googler” megnevezést viseli. Az újoncoknak viszont ezt ki kell érdemelniük. Amíg ez be nem következik, addig az ő elnevezésük a „Noogler”, amit a „noob” szóbol alkottak, melynek jelentése zöldfülű. Mindezek mellett, csak hogy könnyebben meg lehessen különböztetni az újoncokat a több ezer „régi motorostól”, egy ventillátoros sapkát viselnek, mely a Google logójának színeiben pompázik.

Azt hallották már, hogy a Google rendelkezik hivatalos rágcsálni valóval is? Szlengben ennek a gumicukor rágcsának Compani Snack a neve és formája a svéd halrudacsakáéhoz hasonló. A Google dolgozói ezt a finomságot munkaidő alatt ingyen kapják, sőt az ebédért sem kell fizetniük. És ha ez még nem volna elég, az üdítőt is korlátlan mennyiségben fogyaszthatják egész nap. Mindezek mellett még házi készítésű csokoládéval is kedveskedik nekik a Google, mellyel igyekeznek serkenteni a szürke agysejteket.

Manapság már egyre többet lehet arról hallani, hogy a házi kedvenceket beengedik a munkahelyekre. Az egyik ilyen, híres kutyabarát vállalat a Google, ahova bárki, bármikor beviheti magával hűséges társát. Eme lehetőség kihasználását igyekeznek azzal motiválni, hogy megannyi kutyaeledel és játék várja az alkalmazottak kedvenceit, hogy az ott töltött idő számukra is kellemesen teljen. Sőt, a vállalat hivatalos kutyáját Yoshka-nak hívják, akinek az irodája a székház harmadik emeletén található.

A Google -félreértés ne essék-, nem csak a kutyákat részesíti előnyben. Rengeteg kecske számára is biztosítja a napi betevőt, hiszen fűnyíró helyett megannyi kecske „munkálkodik” azon, hogy gyönyörű gyep vegye körül a Google székházát. A vállalat alapítói szerint a kecskék sokkal aranyosabbak és halkabbak, mint a fűnyírók, ezért inkább kecske bérlésével igyekeznek a burjánzó növényzet ellen tenni.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink