A Google Budapesten oktat – Terepszemle (2.rész)

Ebben a blogban befejezzük a Google Ground helyszínének bemutatását és kérjük, engedjék meg, hogy kissé elvesszünk a részletekben.

A bejáratot átlépve egy tágas és világos közösségi tér fogadja a látogatókat. A szobában megannyi könyvespolcon kötetek százai foglalnak helyet, melyek értékes információkat tartogatnak mindazok számára, akik kezükbe veszik őket. Egy projektor is helyet kapott középen, mely beszámolók és filmek vetítésére szolgál egy nagyobb közönség számára. Vicces képek, festmények és figyelemfelkeltő dekorációs elemek, mint például a dolgozók kézlenyomatával tarkított falrész, vidámsággal töltik meg a teret. Jó pofa kagylószékek lógnak a plafonról, melyek nem csak designosak, de igen kényelmesek is. Babzsákok, rubik-kocka puffok és színes székek várják a megfáradt lelkeket, hogy rajtuk helyezzék magukat kényelembe. A téglafal és a frissen átcsiszolt fapadló mediterrán hangulatot kölcsönöz a helynek, amitől még otthonosabban érezhetjük magunkat.

Az illemhelyiségek megjelölésére android figurákat használtak, melyek láttán ismét mosolyra húzódik a szánk.

A Google saját budapesti udvarán egy hatalmas Youtube kivetítő várja az érdeklődőket, amin munka, illetve tanulás után, nyári időben, még sportközvetítéseket is lehet nézni.

Pozitívum, hogy a Google Ground fel van szerelve egy külön siket szobával is, illetve egy-egy felvételt megelőzően egy sminkszobában készülnek fel a szereplők, mielőtt a zöld háttérrel rendelkező stúdióba lépnek.

Az épület végében kapott helyet a tanterem, mely projektorral, kihangosítással és minden egyéb technikai újítással van felszerelve. A tágas tér hangulata barátságos, melyet nem csak a falon lévő dekorációs elemeknek, hanem a Google logó színeiben pompázó székeknek is köszönhet. Tervek szerint évente közel 150 előadást szeretnének tartani, melyet első sorban a Google partnerei részére szerveznek, de számtalan előadás lesz bárki számára meghallgatható. A Google elsődleges célja a Google Ground projekttel az, hogy minőségi oktatást biztosítson úgy szakmai körökben, mint más érdeklődők számára is.

Vissza a cikk listához