A Google berkein belül

Ha a Google munkásságát, tevékenységének végzését, a részvények értékét, illetve az általa nyújtott munkahelyek színvonalát nézzük, bizony sokan irigykedhetünk arra, aki ott dolgozik. Hiszen egy innovatív, állandó profit növekedést produkáló vállalatnál biztosnak gondoljuk az ember munkahelyét, nem kell leépítésektől és szankcióktól tartani. De nézzük meg, hogy hogyan vélekedik az, aki már évek óta ott dolgozik. Ő hogyan látja a vállalat és saját jövőjét, hogyan éli meg a mindennapokat, ami biztos nem annyira csodás, mint ahogyan azt egy kívülálló gondolja.

A Google magyarországi irodájában, a Google Groundon tevékenykedő egyik munkatárs tett vallomást a vállalatnál töltött munkanapokról. Véleménye szerint az egy dolog, hogy egy vállalatnak milyen az image-a, és hogy milyen képet teremt saját magáról, amit aztán a „nagyvilág” felé közvetít. Ha valóban érdekel minket egy vállalat tevékenysége, múltja, jelene és jövője, érdemes a tények alapján tájékozódni. A Google-t 1998-ban alapította két fiatal egyetemista, akik kezdetben egy keresőmotor algoritmusát alkották meg. Ők a jövőbe láttak, sejtették, hogy mire van és lesz szükség úgy a közvetlen környezetüket, mint az egész világot tekintve. Alkotásukra felfigyeltek az emberek, a nagy vállalatok vezetői jó befektetést láttak az ötletükben, és ennek eredményeként ma egy több, mint 400 milliárd dolláros vállalat vezetéséért felelnek ők és társaik. Az óriásvállalat több, mint 50 ezer alkalmazottal büszkélkedhet és éves bevétele már 2012-ben meghaladta a 43 milliárd dollárt.

A nyilatkozó munkatárs szerint ezek olyan adatok, melyekre valóban lehet támaszkodni. Bár a Google vezetői azt az elvet vallják, hogy nem csak öltönyben lehet komolynak és sikeresnek lenni. Ők mindig is formabontónak tartották magukat, akik nem szeretik a szabályokat. Úgy tűnik, bebizonyították, hogy igazuk van. Nem csak a jól megszokott, mások által meghatározott módon lehet nagyot alkotni, illetve fejlődést produkálni évről évre.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink