A Facebook rövid jellemzése

A Facebook használata mindenki számára ingyenes, csupán egyszer, meghívás nélkül kell regisztrálni az oldalon. Ez nagy változás volt a felhasználók számára, akik a már jól megszokott, 2010-ig népszerű iwiw oldal felhasználói közé csakis meghívás alapján kerülhettek.

Regisztrációt követően mindenki létrehoz egy felhasználói profilt, ahonnan személyes adatokat és képet megadva léphetnek tovább. Ezt követően lehetőség nyílik ismerősök keresésére, csoportokhoz, társaságokhoz, illetve rajongói oldalakhoz való csatlakozásra. Mindenki kiválaszthatja az érdeklődési köreinek megfelelő témákat és oldalakat, melyek posztjait napi szinten lehet követni és másokkal megosztani. Üzeneteket válthatunk ismerőseinkkel, like-olhatjuk képeiket és megosztásaikat, amik lehetnek szövegek, oldalak, képek és videók is. És persze az információ könnyed terjedését elősegítve, ismerőseink megosztásaiból válogatva mi is továbbíthatunk mindent saját üzenő falunk segítségével. Ezáltal mások is egyetlen kattintás segítségével juthatnak hozzá olyan ismeretekhez, amihez egyébként sosem.

Mindezek által kijelenthetjük, hogy a Facebook egy hiperszuper multimédiás központtá alakult, ahol minden a gyors és egyszerű információ-megosztásról szól. Mindemellett a Facebook életünk egyik színterévé vált, ahol akár naponta több órát is eltöltünk vagy egy huzamban, vagy apránként, mindig csak pár perc erejéig meglátogatva az oldalt. A levelezési fiókunkkal történő összeköttetés által pedig azonnal informál minket a rendszer, ha valami, minket is érintő dolog történt a közösségi oldalon. Többek között új üzenetünk érkezett, vagy valaki hozzászólt egy-egy megosztásunkhoz, netán továbbította azt saját ismerősei számára.  De arról is mindjárt tudhatunk, ha meghívtak minket egy eseményre vagy egy-egy érdeklődési csoportunkon belül új információt dobtak be a „közösbe”. Tehát nem maradunk le semmiről.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink