A Facebook alapfunkciói: Like (2.rész)

A Facebook „like” funkciógombjának megalkotása alkalmával az volt a cél, hogy biztosítsák a lehetőséget a kapcsolatok még személyesebbé és közvetlenebbé tételére. És persze arra is odafigyeltek a „like” fejlesztői, hogy minél kevesebb idő- és energiaráfordítással legyen módunk tetszésünket kifejezni. Így lehetőség nyílt arra, hogy ne csak szöveges üzenetek által adjuk mások tudtára gondolatainkat, amit idő hiányában lehet, hogy meg sem tennénk. De természetesen erre is ugyanúgy van lehetőségünk, a kérdés csak az, hogy mi melyikkel élünk szívesebben.

A Facebook fejlesztői 2015-ben a „like” gomb használatát újragondolták, miáltal még sokrétűbben tudjuk tetszésünket kifejezni. A „like” gomb maradt fehér, ami egy egyszerű „tetsziket” jelent. Ezt követi a „love” gomb, mely imádatunkat fejezi ki. A „haha” gomb megnyomását vicces képek és videók esetén lehet megnyomni. A „hűha” gomb egy meglepett arcú emojit ábrázol, ami meglepettségünket szimbolizálhatja. A „sad” gombot szomorúságunk és együttérzésünk kifejezésekor nyomhatjuk meg, míg az „angry” gomb megnyomása a dühünk és elégedetlenségünk megmutatására szolgál.

Annak érdekében, hogy mindig valami újjal szolgáljanak a Facebook fejlesztői, a felhasználói igényeket figyelembe véve kilátásban van a „like” gomb újbóli átgondolása, mely keretei között megjelenhet a „hála” gomb is, melyet különleges alkalmakkor, például anyák napján lehet majd alkalmazni.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink