Új magyar Google Street View

Ki emlékszik arra, mikor országunkba először jelent meg a Google autó annak céljából, képek tömkelegét készítse el hazánk utcáiról és később egy alkalmazáshoz használja fel őket? Mindez 2009. májusára tehető, az elkészült funkció pedig négy évvel ezt követően, 2013. tavaszán vált elérhetővé a „nagyközönség” számára. 
A Google Street View alkalmazás persze azóta is átesett néhány frissítésen, tehát nem feltétlen mi tévedünk, hogy 2009. után találkoztunk a Google kamerával felszerelt autójával. Éveken keresztül járta a gépjármű az utakat és készítette képeit, de amire most készül a Google, az ismételten egy nagyszabású projekt lesz. A tervek szerint friss fotók készítésébe kezd a jármű, hogy egy naprakész látványt biztosító alkalmazás használatát élvezhessék az emberek. Éppen ezért nyáron gömbkamerával felszerelt Google autóval is találkozhattunk, de gyalogos munkatársak is meg voltak bízva a feladattal, miszerint hátizsákos készülékek segítségével készítsenek új képeket kis hazánk utcáiról.  
Észak-Magyarországon Miskolc városa volt a célpont, míg Közép- Magyarországon Budapest lett lencsevégre kapva. Emellett a Google autó járt Debrecenben, Szegeden, Székesfehérváron és Pécs, illetve Győr utcáiról is készültek friss fotók. A tervek és az elkészült képek feldolgozásának üteme szerint, ha a Google Street View alkalmazásba belépünk, 1-2 éven belül már találkozhatunk is a szebb, élesebb és naprakészebb képekkel.

Vissza a cikk listához
Lépj velünk kapcsolatba!
Küldj nekünk üzenetet!
Elküldöm az üzenetet
További elérhetőségeink