Google a felújítást is komolyan veszi (Folytatás)

Az amszterdami Google iroda több emeletből áll és mindegyik szint dekorációja egy-egy holland jellegzetességet jelenít meg. Van olyan emelet, ami pont úgy néz ki, mint egy holland kávézó, és van, ahova egy szállítókonténert állítottak be. Egyébként ez ad helyet a recepciónak, amely különleges hangulatot kölcsönöz az egész helynek. A helyszín különleges megjelenésének köszönhetően az ide látogatók, ügyfelek és partnerek csodás színfoltnak tartják ezt a Google irodát.

Minden szintten található egy-egy központi elem vagy helyiség, ami centrumként szolgál az egyes munkaállomások, más néven divíziók számára. Köréjük építették a többi dekor elemet, bútort és ezáltal a közösségi tereket, illetve teakonyhákat is, ahol a munkatársak együtt lehetnek, a közös élmények által pedig szorosabbá tehetik kapcsolataikat. Ez segít a munkamorál javításán, az együttes munkakedv növelésén. Az alkalmazottak íróasztalai direkt az ablakokhoz közel kerültek elhelyezésre, ezáltal minden munkatárs elé a város tökéletes látványa tárul. Így nem csak együtt, közösségként élvezhetik a munkaidő elteltét, de az egyének külön-külön is jól érzik magukat munkavégzésük helyszínén. Nincs rivalizálás a „jobb” irodák megszerzése érdekében, mindenki ugyanazt a dekoratív és különleges helyszínt élvezheti.

A Google vezetői, illetve a felújítási munkálatokat végző csapat tagjai arra törekedtek, hogy minden eszközt biztosítsanak a munkatársak motiválására, hatékonyságuk növelésére. Ez pedig úgy a vállalatóriásnak, mint az egyéneknek is jó, hiszen a munkatársak fejlődése és felemelkedése, a cég bevétel-növekedésének is használ. És persze ez fordítva is így igaz.

Vissza a cikk listához